Welcome to the Forum

Join in-depth discussions of SFI news, products, programs, and more with your fellow SFI affiliates. Brainstorm and share tips and ideas. Start new threads. Get your questions answered 24/7, become a Forum Guru, and more!

Još malo o marketingu


 Posted 8 months ago

Poznato je da je facebook najveća društvena mreža na kojoj je 2016.godine bilo 1,6 milijardi korisnika.Zato i većina od nas najviše objavljuje na facebooku,pošto je on i najuticajnija od svih društvenih mreža,iako i druge društvene mreže nisu za zanemariti.Ugrubo može se reći kako je 20% svjetske populacije na facebook-u.Upravo zbog toga trebamo preko facebooka da se povežemo sa svojom publikom i tako ostvarimo svoje ciljeve,kao što je oglašavanje,prodaja itd.Prema nekim istraživanjima trebali bi primjenjivati nekih 5 koraka da bi to ostvarili i to : 1. Najbolje vrijeme za objavu nije ono koje mislite...prema tom istraživanju najbolje vrijeme za objavu statusa iz kojeg želite izvući najbolji angažman je između 9 i 11 sati navečer . 2. Određene vrste objava prolaze bolje od drugih...prema navedenoj analizi najbolje prolaze objave u obliku pitanja,a zatim sve ostale. 3. Nedjelja je jako važan dan za vašu Facebook promociju....Iako postoji neko neprovjereno uvjerenje kako vikend nije idealan za objave na facebooku,analiza pokazuje suprotno. 4. Optimalna dužina članaka za Facebook je...Ako koristite facebook za posao,na svoju stranicu vjerovatno najviše stavljate linkove na sadržaj sa svoje web stranice,bloga itd..Korisnici vole takav sadržaj na facebooku,no prema analizi,korisnici najviše vole klikati sadržaj između 1000 i 3000 riječi. 5. Korisnici nisu na facebooku da čitaju...postoje dvije glavne komponente objave na facebooku :link koji stavljate i tekst koji uz njega pišete.Analiza pokazuje kako najbolje prolaze linkovi/objave sa što kraćim tekstom uz njih.Najbolje prolaze objave s tekstom do 50 znakova ,odnosno do 10 riječi,a angažman se smanjuje proporcionalno tome kako se povećava broj riječi.Opis uz vašu objavu zato neka bude što kraći,a sadržaj ostavite za link koji dijelite.Na nama je sada da ovo lično provjrimo u praksi.Želim vam puno uspjeha..!
Poznato je da je facebook najveća društvena mreža na kojoj je 2016.godine bilo 1,6 milijardi korisnika.Zato i većina od nas najviše objavljuje na facebooku,pošto je on i najuticajnija od svih društvenih mreža,iako i druge društvene mreže nisu za zanemariti.Ugrubo može se reći kako je 20% svjetske populacije na facebook-u.Upravo zbog toga trebamo preko facebooka da se povežemo sa svojom publikom i tako ostvarimo svoje ciljeve,kao što je oglašavanje,prodaja itd.Prema nekim istraživanjima trebali bi primjenjivati nekih 5 koraka da bi to ostvarili i to :
1. Najbolje vrijeme za objavu nije ono koje mislite...prema tom istraživanju najbolje vrijeme za objavu statusa iz kojeg
želite izvući najbolji angažman je između 9 i 11 sati navečer .
2. Određene vrste objava prolaze bolje od drugih...prema navedenoj analizi najbolje prolaze objave u obliku pitanja,a
zatim sve ostale.
3. Nedjelja je jako važan dan za vašu Facebook promociju....Iako postoji neko neprovjereno uvjerenje kako vikend nije
idealan za objave na facebooku,analiza pokazuje suprotno.
4. Optimalna dužina članaka za Facebook je...Ako koristite facebook za posao,na svoju stranicu vjerovatno najviše
stavljate linkove na sadržaj sa svoje web stranice,bloga itd..Korisnici vole takav sadržaj na facebooku,no prema
analizi,korisnici najviše vole klikati sadržaj između 1000 i 3000 riječi.
5. Korisnici nisu na facebooku da čitaju...postoje dvije glavne komponente objave na facebooku :link koji stavljate i
tekst koji uz njega pišete.Analiza pokazuje kako najbolje prolaze linkovi/objave sa što kraćim tekstom uz
njih.Najbolje prolaze objave s tekstom do 50 znakova ,odnosno do 10 riječi,a angažman se smanjuje proporcionalno
tome kako se povećava broj riječi.Opis uz vašu objavu zato neka bude što kraći,a sadržaj ostavite za link koji
dijelite.Na nama je sada da ovo lično provjrimo u praksi.Želim vam puno uspjeha..!
16x SUPPORT
Zeljko S.

Bosnia And Herzegovina

E365 Champion
 
Posts: 2,551 | Followers: 183 | Joined SFI: Jan 14, 2018

| Edit settings